Strategy Prince Al-Waleed mengumpul kekayaan dengan Investment

1.Pilih investment trusted dan all out dalam bisnes tersebut..

2.Cara memilih ialah dengan melihat syarikat, saham yang telah lama bertahan dalam market. Lagi lama bertahan lagi kukuh posisi syarikat, saham, investment yang ditawarkan

3.Pilih investment ikut daya saing syarikat dalam market, bukan berdasarkan peratus profit yang tinggi. Kebanyakan syarikat scam menawarkan pulangan tinggi diluar logic menyebabkan syarikat overpay seterusnya pelaburan kelaut.. Dalam bahasa mudah paham-total lost..

Logic pelaburan mengikut industri yang diceburi,jarang yg boleh bagi lebih dari 10% sebulan kalau ada yg boleh bagi pun pendapatan ROI(RETURN OF INVESTMENT) tidak tetap..

4.Strategy pembahagian pelaburan hendaklah dilakukan dalam keadaan displin.. Jangan kerana profit yang ditawarkan tinggi, kita widraw dari investment yang trusted dan beralih pada yg beri pulangan tinggi..Ini adalah kurang bijak kerana sepatutnya yg difikirkan ialah konsisten profit bukanya profit tinggi..

Ramai investor buat langkah yang kurang bijak dengan menukar pelaburan mereka dan tidak displin,kerana kejarkan profit tinggi akhirnya bukan profit yang dapat sebaliknya total lost yg diterima..

5.Investor atau pelabur hendaklah meletakan safety measure bagi mengurangkan risiko.. 70-80% hendaklah diaburkan dalam syarikat trusted dan yg lama dalam pasaran. Ini adalah untuk secure modal dan juga boleh buat recovery(repair akaun) andai berlaku total lost dibahagian medium dan highrisk..

6.20% untuk medium risk had maksimum.. Ini untuk mendapatkan pulangan lebih dari investment trusted disamping risiko yg minima.. Hasil yg diperolehi dari medium risk investment digunakan untuk membesarkan modal di trusted investment yg (70-80%)dimana modal anda secure dan kebarangkalian nak kelaut tu rendah.

7.10% sahaja untuk investment di bahagian high risk kerana plan dan pulangan yg tinggi, risiko juga tinggi.. So pastikan investment anda xlebih dari 10% dari nilai keseluruhan aset anda.. Contoh modal Rm100,000..maksimum hanya 10% atau Rm10,000 utk high risk investment kerana kebarangkalian kelaut itu tinggi walaupun profit yg ditawarkan tinggi.. Hati2 memilih platform..

Subcribe channel Crypto Advisor Malaysia

Crypto Advisor Malaysia
Crypto advisor and trading signal via HuobiPro/Binance
https://t.me/cryptoadvisorMalaysia

Join Jebatech Members

https://jebatcrypto.com/press/wp-login.php?action=register

Join Telegram group Jebatcrypto

https://t.me/joinchat/F76XdFkgYQTuS2CCgeZCDQ

“upgrade ekonomi ummah”

since2015

ceojebatech

Advertisement

One thought on “Strategy Prince Al-Waleed mengumpul kekayaan dengan Investment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s